Služba za prehranu i dijetetiku KBC-a Split djeluje na dva lokaliteta – Firule i Križine. Uprava joj je smještena na lokalitetu Firule.
U Službi za prehranu i dijetetiku se planira prehrana bolesnika i provodi priprema obroka, a po potrebi se vrši i individualni pristup i praćenje pacijenta.
Pri planiranju prehrane bolesnika uzima se u obzir vrsta i stupanj bolesti te biološka potreba organizma. Prilikom izrade jelovnika, važna stavka je pravilan odabir sezonskih namirnica mediteranskog podneblja, kulinarska obrada te broj i raspored obroka. Jelovnici su temeljeni na posljednjoj Odluci o standardu prehrane bolesnika u bolnicama. Unatoč tome, neprestano se radi na poboljšavanju i osuvremenjivanju bolesničke prehrane na temelju prakse i novih znanstvenih dokaza u struci.
Tehnološki dio pripreme hrane se obavlja po standardu ISO 22000.
Nutricionistice Službe za prehranu i dijetetiku vrše i ambulantne preglede u sklopu Klinike za dječje bolesti, kao i Klinike za unutarnje bolesti (Ambulanta za kliničku prehranu, Centar za dijabetes).
Radno vrijeme Odsjeka:
- Radno vrijeme: radnim danom 07:30 h – 15:30 h
Radno vrijeme medicinskih sestara:
- Radno vrijeme svaki dan: 06:00 h – 14:00 h
Radno vrijeme tajništva i administracije:
- Radno vrijeme: radnim danom 06:00 h – 14:00 h
Radno vrijeme skladišta:
- Radno vrijeme: radnim danom 06:00 h – 14:00 h