Svjetski dan sigurnosti pacijenta – 17. rujna
Objavljeno: 11.9.2024.
Kategorija:
sestrinstvo

Svjetski dan sigurnosti pacijenta obilježava se svake godine 17. rujna s ciljem podizanja svijesti o važnosti sigurnosti pacijenata u zdravstvenim ustanovama diljem svijeta. Sigurnost pacijenata ključna je za pružanje kvalitetne zdravstvene skrbi i predstavlja temeljni prioritet u svakodnevnom radu našeg medicinskog osoblja.

Naša misija je kontinuirano poboljšavati standarde sigurnosti kroz educiranje zdravstvenih radnika, uvođenje novih tehnologija te razvijanje učinkovitih protokola za prevenciju i minimiziranje rizika u pružanju zdravstvene njege.

U suradnji s pacijentima i njihovim obiteljima, nastojimo osigurati sigurno okruženje koje potiče transparentnu komunikaciju, pravovremenu dijagnostiku i liječenje te poštivanje najviših etičkih standarda. Vjerujemo da sigurnost pacijenata ne ovisi samo o zdravstvenom sustavu, već i o svima nama, i pozivamo sve sudionike na aktivno uključivanje u promicanje ove važne vrijednosti.

Ove godine tema Svjetskog dana sigurnosti pacijenta glasi: "Angažman pacijenata za sigurnu zdravstvenu skrb", naglašavajući važnost uključivanja pacijenata kao partnera u zdravstvenoj zaštiti, jer njihovo sudjelovanje može značajno pridonijeti poboljšanju sigurnosti.

Zahvaljujemo svim našim djelatnicima koji svakodnevno svojim trudom i znanjem pridonose sigurnosti pacijenata te ih pozivamo da i dalje nastave predano raditi na unapređenju naših usluga i protokola. Sigurnost pacijenata je zajednička odgovornost, i zajedno možemo napraviti velike promjene.

Najčitanije vijesti

123